អត្ថប្រយោជន៍ទាំង ១០ យ៉ាងរបស់ផ្លែប៉ោម - 10 Benefits of Apple Fruit
ផ្លែប៉ោម គឺជាប្រភេទផ្លែឈើម្យ៉ាងដែលផ្តល់គុណប្រយោជន៍ខ្ពស់សម្រាប់សុខភាពមនុស្ស គ្រប់រូប។ យោងតាម គេហទំព័រ Best Health បានអោយដឹងថា ការទទួលទាន ផ្លែប៉ោម ផ្តល់ អត្ថប្រយោជន៍១០យ៉ាង៖
១ . ផ្លែប៉ោមមានប្រយោជន៍សម្រាប់សុខភាពមាត់ធ្មេញ
សូមកុំច្រឡំថា ផ្លែប៉ោមអាចប្រើជំនួសច្រាសដុសធ្មេញ ប៉ុន្តែការខាំ និងទំពារផ្លែប៉ោមអាចរំញោចការផលិតទឹកមាត់នៅក្នុងមាត់របស់អ្នក និងវាអាចកាត់បន្ថយការពុកធ្មេញតាមរយៈការកាត់បន្ថយចំនួនបាក់តេរី។
សូមកុំច្រឡំថា ផ្លែប៉ោមអាចប្រើជំនួសច្រាសដុសធ្មេញ ប៉ុន្តែការខាំ និងទំពារផ្លែប៉ោមអាចរំញោចការផលិតទឹកមាត់នៅក្នុងមាត់របស់អ្នក និងវាអាចកាត់បន្ថយការពុកធ្មេញតាមរយៈការកាត់បន្ថយចំនួនបាក់តេរី។
២. ជៀសវាងជំងឺបាត់បង់ការចងចាំ
ការសិក្សាថ្មីមួយបានអនុវត្តនៅលើសត្វកណ្តុរ
បានបង្ហាញថាការទទួលទាន ទឹកផ្លែប៉ោមអាចធ្វើឲ្យយើងមិនសូវមានភាពភ្លេចភ្លាំង និងប្រឆាំងនឹងឥទ្ធិពលនៃការចាស់ទៅតាមអាយុរបស់ខួរក្បាល។
ការសិក្សាថ្មីមួយបានអនុវត្តនៅលើសត្វកណ្តុរ
បានបង្ហាញថាការទទួលទាន ទឹកផ្លែប៉ោមអាចធ្វើឲ្យយើងមិនសូវមានភាពភ្លេចភ្លាំង និងប្រឆាំងនឹងឥទ្ធិពលនៃការចាស់ទៅតាមអាយុរបស់ខួរក្បាល។
៣. ប្រឆាំងនឹងជំងឺញ័រសរសៃសាច់ដុំ (Parkinson)
ការស្រាវជ្រាវបានបង្ហាញថាអ្នកដែលទទួលទាន ផ្លែឈើ និងអាហារដែលមានជាតិសរសៃ (Fiber) ខ្ពស់ផ្សេងទៀតទទួលបានការការពារប្រឆាំងនឹងជំងឺញ័រសរសៃសាច់ដុំ (Parkinson) ដែលជាជំងឺមួយបានកំណត់ដោយការវិភាគនៃកោសិកាប្រសាទ dopamine ។ អ្នកវិទ្យាសាស្ដ្របានភ្ជាប់វាដើម្បីប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងរ៉ាឌីកាល់សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដែលមាននៅទីនេះ។
៤. ទប់ស្កាត់នឹងជម្ងឺមហារីកគ្រប់ប្រភេទ
អ្នកវិទ្យាសាស្ត្រមកពីសមាគមស្រាវជ្រាវជំងឺមហារីកនៅសហរដ្ឋអាមេរិក បានយល់ស្របថាការទទួលទានផ្លែប៉ោមដែលសម្បូរសារធាតុ Flavonol អាចជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃការវិវត្តទៅជាជំងឺមហារីកលំពែងរហូតដល់ ២៣ ភាគរយ។ អ្នកស្រាវជ្រាវនៅឯសាកលវិទ្យាល័យ Cornell បានរកឃើញសំបកផ្លែប៉ោមមានជាតិ triterpenoids'in ជាច្រើនដែលមានសកម្មភាពប្រឆាំងនឹងការរីកចម្រើនដ៏ខ្លាំងក្លានឹងកោសិកាមហារីកក្នុងថ្លើម ពោះវៀនធំនិងសុដន់។
៥. កាត់បន្ថយហានិភ័យដែលប្រឈមនឹងជម្ងឺទឹកនោមផ្អែម
គេបានរកឃើញថា ស្ត្រីដែលបានទទួលទាន ផ្លែប៉ោមយ៉ាងហោចណាស់ឲ្យបាន១ក្នុងមួយថ្ងៃមានភាគរយតិចដែលវិវត្តទៅរកជម្ងឺទឹកនោមផ្អែម។ ផ្លែប៉ោមត្រូវបានផ្ទុកជាមួយជាតិសរសៃរលាយដែលជាគន្លឹះសំខាន់ក្នុងការបន្សាបឥទ្ធិពលជាតិស្ករក្នុងឈាម។
៦. កាត់បន្ថយជាតិកូឡេស្តេរ៉ូល
ផ្លែប៉ោម ជាប្រភេទផ្លែប៉ោមដែលសម្បូរដោយជាតិសរសៃ Fiber មានជាតិ Fiber ងាយរលាយ ជាវត្ថុធាតុរំអិល មានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការកាត់បន្ថយជាតិកូឡេស្តេរ៉ូលមិនល្អ ។ ជាតិសរសៃFiber នេះអាចទប់ស្កាត់នូវការស្រូបចូលនៃជាតិកូឡេស្តេរ៉ូលដែលជួយឲ្យរាងកាយបំប្លែងវា ជាជាងផ្ទុកវានៅមួយកន្លែង។
៧. គ្រប់គ្រងកម្រិតសម្ពាធឈាម និងចង្វាក់បេះដូង
បរិមាណនៃសារធាតុប៉ូតាស្យូម ជាតិផូស្វ័រ និងសារធាតុកាល់ស្យូមដែលមាននៅក្នុងផ្លែប៉ោមជំនួយ
ដល់ការគ្រប់គ្រងចង្វាក់បេះដូង និងកម្រិតសម្ពាធឈាម។
បរិមាណនៃសារធាតុប៉ូតាស្យូម ជាតិផូស្វ័រ និងសារធាតុកាល់ស្យូមដែលមាននៅក្នុងផ្លែប៉ោមជំនួយ
ដល់ការគ្រប់គ្រងចង្វាក់បេះដូង និងកម្រិតសម្ពាធឈាម។
៨. បងា្ករជំងឺគ្រួសក្នុងថង់ទឹកប្រមាត់
ដើម្បីបង្ការជំងឺគ្រួសក្នុងថង់ទឹកប្រមាត់ គ្រូពេទ្យបានណែនាំអោយញ៉ាំអាហារដែលមានជាតិសរសៃដើម្បីជួយឱ្យអ្នកគ្រប់គ្រងកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ូលរបស់អ្នកនិងមានទំងន់។
៩. បង្កើនប្រព័ន្ធភាពស៊ាំរបស់លោកអ្នក
ផ្លែប៉ោមមានផ្ទុកសារជាតិប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មបានគេហៅថា Quercetin ។ ការសិក្សាថ្មីនេះបានរកឃើញថាសារជាតិនេះអាចជួយបង្កើន និងពង្រឹងកម្លាំងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំរបស់អ្នកជាពិសេសនៅពេលដែលអ្នកកំពុងស្ថិតក្នុងភាពតានតឹង។